keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Syksy, melkein talvi jo

Aika on kuluvaista.   Siellä ulkona se ruusu Louise Bugnet  yrittää kestää kukkapenkissä tulevaa talvea...  juurtumaan se ei kunnolla ole ehtinyt ,  kun olen ainakin kolme kertaa huomannut sen olevan aivan väärässä paikassa.  Näkipä  ruusu sitten kukkapenkin joka kulman:   kukkapenkki on kolmionmuotoinen :).

Aamut ovat pimeitä ja illat vielä pimeämpiä,  päivätkin toisinaan ikävän harmaita ja hämäriä.

Tänään sain ompelukoneeni,  sellainen maanantai kappale,  taas kerran huollosta.  Se kieltäytyi tekemästä ainoatakaan tikkiä,  jotenkin syötöt sekaisin.   Katsotaan kuinka kauan kestää minun käsittelyäni.    Olen jo tehnyt vakaan päätöksen ostaa semmoinen yksinkertainen Singer kone,  kun tämä Bernina taas alkaa nikottelemaan.

Pitkästä aikaa tilasin T-paitoja,  punaista, mustaa ja meleerattua harmaata  mallina  hieman muotoiltu paita. 
Kuvalla  salakuuntelija  ohuesta mustasta trikoosta  ja pehmoisesta harmaasta neuloksesta  olen ommellut putkihuiveja kaulaan kietaistavaksi.      Ensimmäiset huivit  ompelin   luonnonvalkoisesta neuloksesta  ja  kuvaksi valitsin  myrtsin.  Nyt myrtsihuivia  on myös mustana.  Mustaan neulokseen painan helmiäisväreillä niinkuin aiemminkin  kaikkiin tummiin tuotteisiin. 
Kokeilin myös olkapussukkaan  liimakangasta vuoriksi,  näin  musta pellavapussukka  on paljon ryhdikkäämpi.  Olkapussukkaan  ompelen  vetoketjun  tai sitten tarranauhan.

Pitää tässä ryhtyä ajattelemaan  jo joulua:
Tonttulakki, punainen trikoo
Pehmosydämet
Kissa ja hiirulaiset !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti